top of page

OMBOUW BUITENUNIT

In samenwerking met Kinkelder heeft Comfy-Air een ombouw voor buitenunits ontworpen. Hier lees je het volledige artikel over deze succesvolle samenwerking.

Airco-ombouw voor Comfy-Air: ‘De Mercedes onder de airco-ombouwen’

De zomers in Nederland worden steeds warmer. Temperaturen boven de 40 graden zijn tegenwoordig geen uitzondering meer. Dus schaffen steeds meer mensen airconditioning aan. Een airco is heerlijk om de warmte in huis te verdrijven, maar die buitenunit: dat is dan weer zo’n groot apparaat die de gevel van menig huis ontsiert. Maar dat hoeft niet…

Airco’s voorzien van een stijlvolle ombouw, die past bij de gevel van het huis. Dát zou toch mooi zijn? Met dit vraagstuk namen Djardan Graveth en Frank Heesakkers van Comfy-Air contact met Kinkelder op. Comfy-Air is een net gestarte onderneming die airconditionings levert en plaatst. Het idee van een ombouw voor een airco is niet nieuw, maar Djardan en Frank willen graag maatwerk leveren én hun klanten voorzien van een mooi product met een korte doorlooptijd. Daar werkt Kinkelder natuurlijk graag aan mee.

Van idee tot prototype

Dus op naar de tekentafel, waar Kinkelder samen met Djardan en Frank het product heeft bedacht en opgetekend. De belangrijkste voorwaarden van Comfy-Air: het product moet van goede kwaliteit zijn, alle kleuren en maten moeten mogelijk zijn én de ombouw mag niet afdoen aan de kwaliteit van koelen en verwarmen. Hierna kwam Kinkelder tot een prototype. Deze was in de basis al goed, alleen hebben we in overleg nog een aantal aspecten aan het ontwerp aangepast. Dit in verband met een optimale luchtdoorlaat en het demontabele deksel.

Enthousiast ontvangen

Het eindproduct werd enthousiast ontvangen door Djardan en Frank en inmiddels zijn de eerste twee series al geproduceerd. Sterker nog: de ombouwen voorzien al meerdere gevels van een mooier uiterlijk. En natuurlijk prijkt er ook een ombouw van Comfy-Air aan de gevel van Djardan zelf.

Wat maakt dit project bijzonder?

Een net gestarte ondernemer die gelijk bereid is te pionieren én risico durft te nemen: dat kunnen ze bij Kinkelder alleen maar toejuichen. In korte tijd is er een heel mooi product verwezenlijkt waarbij Kinkelder snel konden schakelen met Comfy-Air.

Hoe kijkt Comfy-Air terug op de samenwerking met Kinkelder?

Djardan Graveth vertelt: “Ik ken Sander Hennink (commercieel manager bij Kinkelder, red.) persoonlijk, dus de keuze om met Kinkelder in zee te gaan was snel gemaakt. Kinkelder heeft er echt iets heel moois van gemaakt. De aluminium airco-ombouw is een kwalitatief en stevig product geworden waar goed over nagedacht is. Dankzij Kinkelder zijn alle kleuren en maten mogelijk. En dat is precies wat ik wilde voor mijn klanten: maatwerk leveren. Samen hebben we de Mercedes onder de airco-ombouwen ontwikkeld. De samenwerking was écht top.”

bottom of page